Fler cyklar på vintern

DN har publicerat en artikel där de skriver om svenskarnas cykelvanor på vintern, och hur många som lämnar cykeln hemma eller inte när snön och de kallare temperaturerna kommer. Och det visar sig faktiskt att fler och fler cyklar på vintern och trotsar kylan. De senaste siffrorna som finns att tillgå är att ca 587 000 personer i snitt cyklar en vinterdag i Sverige. Det kan bero på att förutsättningarna för cyklisterna förbättrats, antingen att det skottas och vägarna sköts om bättre, eller helt enkelt att vintrarna har varit snällare och varit varmare/gett oss mindre snö.

Inför den här vintern satte bland annat Göteborg av 10 miljoner kronor för åtgärder för cykelåtgärder och Stockholm 25 miljoner. I Stockholm så ska det bland annat satsas på att förbättra snöskottningen tidigt på morgonen, som gör att cyklister kommer försent till jobbet. Också belysningen som gör att det blir säkrare att cykla tidigt på morgonen och sent på kvällen.

TCM Cykel är en av alla cykelaffärer i Stockholm som ser väldigt positivt på utvecklingen och en representant från butiken berättar att försäljningen av dubbdäck och vintertillbehör har ökat explosionsartat.

Bättre förhållanden för cyklar i Stockholm

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *