Välj rätt cykelkläder

cykelkläder

cykelkladerAtt välja cykelkläder kan ibland vara svårare än man först trott. En av anledningarna är att det finns ett så stort utbud att välja mellan. Men anledningen till att utbudet är så pass stort är att olika cykelkläder passar bra för olika typer av cyklare. Det är här du ska börja dina funderingar kring val av cykelkläder. Vad är det du använder cykeln till? Vad är det för väder som är det vanligaste när du cyklar?

Använder du cykeln som ett transportmedel, kanske fram och tillbaka från jobbet eller skolan, så är det naturligtvis inte nödvändigt för dig att investera i de allra bästa och finaste cykelkläder som finns på marknaden. Det är inte heller nödvändigt eftersom du inte cyklar på ett sådant sätt som kräver bra utrustning. Använder du cykeln som transportmedel är det värt att köpa cykelkläder som håller värmen, som skyddar mot vind och vatten och som håller länge. Du behöver inte tänka så mycket på vikten av kläderna. Bor du på ett ställe där det regnar mycket så räcker det tyvärr inte med en vanlig vindtät jacka som skyddar mot regn till viss del. En regnjacka är ett måste om du inte vill bli blöt vilket är oerhört jobbigt när man cyklar.

Annat gäller för dig som använder cykeln som motionsmedel

Här är det hastigheten som är viktig. Därför bör de cykelkläder du använder dig av vara av helt annan sort är för dem som använder cykeln som transportmedel. Du behöver skaffa cykelkläder i form av överdel, cykelbyxor och cykeljacka. Din löparjacka fungerar inte som cykeljacka. Cykeljackan har större del på ryggen eftersom din framåtlutande position skapar det behovet. Och glöm inte handskarna. Utan varma händer kommer cyklingen inte vara behaglig alls och det kan till och med finnas risk för olyckor om du tappar känseln i händerna.

Oavsett användningsområde för din cykel så är det viktigt att använda cykelhjälm. Det är inte bara du som är ute i trafiken, så oavsett hur meriterad du är på cykling kan olyckor vara framme.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *